Ännu en säsong av underbara Curb


Turkisk Yoghurt = Grekisk Yoghurt?

Same same - But different?

Jag skulle inte kunna särskilja dem i ett blindtest, är det samma sak? Förvirrande för oss icke pålästa ...


Att vinna - En förbannelse

Sett i backspegeln var vinsten på kexchokladhjulet på Liseberg inte enbart av godo. Till stor del har det varit i den riktiga bemärkelsen en GOD erfarenhet, på några veckor har jag smetat i mig lika många kexchoklad som en normal "svenne" gör på en livstid, BUUUUUURPP, jag har nog ärligt talat njutit av varenda en av dem. Anja Pärson(*) måste också ha vunnit på kexchokladhjulet några gånger.




Dessutom passade det ypperligt att äta upp sig lite efter blindtarms-incidenten som jag numera benämner debaclet. Hela 6 kg lättare på jorden vandrade jag ... vilket fryntliga människor med kraftig benstomme har uppmärksammat; "Hur pajar man blindtarmen enklast!?!?". Det är en galen värld.

Förbannelsen ligger i att det är fysiskt omöjligt att avnjuta en kexchoklad sittandes/liggandes utan att smula små chokladflarn runt hela kroppen och sin närmaste omgivning. Det är chokladfläckar på ALLT, inte ens Peugeoten eller tåget mellan Stockholm-Sundsvall har klarat sig från sölandet. Det härligaste är när man omärkbart sölar och sedan sätter sig på skiten och travar omkring med en brun fläck en hel dag, oförhappandes. Något säger mig att den sista människan med brunfläckade byxor INTE har vandrat på denna jord.


(*) Anja som skymtades läskigt många gånger under vistelsen i Göteborg. Stalkade HON oss frågar man sig ... mysterium.

Operation smalgris

Kanske är det som folk säger; "Fan du e jävligt klipsk du mannen!" "Du ÄR den skarpaste hästen på loftet du!" *Viss självironi*

I hallen göder vi varje vecka en spargris som suger åt sig som att det vore sista måltiden och jag är så innerligt ledsagad på att det ligger och morrar en hel förmögenhet i magen där ... kanske är det en Thailandsresa kanske är det en resa till Gnarp, kanske är det en prenumeration på illasittande trosor åt Ida som ligger där och jäser.

Hädanefter är det andra bullar som serveras, spargrisen får motvilligt finna sig i att inneha huvudrollen i operation smalgris och är satt på kraftig diet, värre än GI värre än allt, endast en liten tomte i en bur som matstrejkar förstår hur illa det kommer vara framöver för den stackars grisen.

Operation smalgris har länge funnits i planeringsstadiet och idag verkstälde general Kungligg första steget i operationen.

- Ska det handlas på dyr-Ica i huset bredvid skall spargrisen stå för betalningen -

Redan i första försöket blev det succé, två femmor + sex enkronor + en femtioöring hittade nytt hem. Stackars gris.




Trevlig helg alla!

Jag tror jag gillar begreppet "Lycka till"

I vår familj gör vi inte som alla andra. Jag har hört att det finns familjer som traditionellt firar sin mors födelsedag PÅ födelsedagen. Jag och bror har nu som tradition att helt missa födelsedagen och sedan komma på nån härlig rövarhistoria om varför vi missade födelsedagen och sedan ändå helt misslyckas kapitalt med att komma på en bra present/upplevelse.

I år hade vi snappat upp att det var morsdag och kände då att vi hade lite chans att revanschera oss, tyvärr var jag och Ida (hjärnorna) bortresta. Vi skulle dock komma hem på morsdagen och överlät därför ansvaret till bror att ordna en blomma med morsdagskort och lite fika.

När mor öppnade blomman och läste kortet blev hon glad men lite konfunderad, på kortet stod det "Lycka till" ... tydligen hade alla morsdagskort tagit slut och bror ville inte köpa ett "Grattis till körkortet"-kort. Kanske startade han en ny tradition, vem vet.

Idag sa jag lycka till till städerskan i trapphuset, hon blev glad. Numera ska jag önska alla lycka till oavsett situation.



Lycka till alla läsare!