CRP/Sänka

Undrar om sprucken blindtarm räknas som "magsjuka", för då var det första gången i mitt liv som jag haft magsjuka/influensa, bara det är ju helt crazy. Tur eller skicklighet, vem vet!?

När ronden kom förbi på måndag morgon hade de ännu inte fått analysen från senaste blodprovet. Visst hade jag lite ont i magen/buken och när läkaren tryckte lite överallt så ömmade det oavsett var på sex-packet han tryckte, men det var jämna plågor inget extremt tyckte jag. Fick höra långt efteråt att om det gått så långt att blindtarmen är mos så behöver det inte göra mer ont nödvändigtvis.

Läkaren trodde att antibiotikabehandlingen hade gett effekt och kanske skulle vi kunna bota mig utan operation t o m (Happy happy joy joy!!!), som grädde på moset så skulle jag även slippa fasta (hade då inte ätit eller druckit på ca 36 timmar) utan bara fått näring och antibiotika intravenöst. Klart man kände sig muntorr och loj, inget konstigt med det ...

Mindre än timme senare kom kirurgen med stirr i blicken springande med en rejäl käftsmäll; "ÄT INGET!!!" Du har ett CRP-värde på 430 (!!!!!!!!!!!!!!).

Läs följande länk och begrunda att jag hade ett CRP på 430.


Under söndag och måndag delade jag rum med en kille på avdelning 8 som hade en inflammerad blindtarm, han hade som jämförelse ett CRP på 50.

"Jag trodde man var död om man har ett CRP på 430?!?"
- Äldre man på avdelning 15 som fick plocka upp hakan från golvet när han hörde mitt CPR nämnas.



Ett citat som frestar fantasin

Uppvaknandet i sig är ett gott tecken på att en operationen lyckades. Har ett halvt minne av att jag kanske direkt efter uppvaknandet fick besök av överläkaren på avdelningen som "debriefade" mig om hur operationen hade gått ... men jag låg som en hjälplös människospillra och hade fullt upp med att greppa väldigt basala saker såsom "Vem är jag?" "Var är jag?", "Vad har hänt?" och hade lite putslustiga problem med att andas på ett sätt som inte lät som en gris, andas in genom näsan och/eller munnen och andas ut genom näsan och/eller munnen var en jävligt klurig uppgift visade det sig.

Dagen efter iaf kom slaktaren förbi (kirurgen) och jag bad honom berätta hur det såg ut där nere.

Kirurgen: Det såg förskräckligt ut, blindtarmen var mos och buken fylld med var. Omkringliggande tarmar var stela och irriterade.



Jag som trodde jag hade gaser ...

Sjusärdeles karl

Att tro att man har gaser i magen pga tuggummiätande när det i själva verket är en blindtarm som inflammerat sig och spruckit måste kräva en sjusärdeles kropp och sinne, på gott och ont.

Efterkontroll hos Bilprovningen

Är det sant som det sägs, att en snygg blondin kan få igenom vilken rosthög som helst!? I och med beordrad ombesiktningen kändes det nu lägligt att låta Ida ratta fransmannen till Bilprovningen och charma ner grottbossarna i brygga.

Kom igen IDA!!! Kom igen din ringrostiga fransman, sträck på dig, ta dig i kragen, håll ihop!!!!