Rapport från Arlanda

Incheckad och tullen passerad utan större missöden. Allt lipgloss och annat "flytande" var givetvis nedpackat i det incheckade bagaget. ;) Kanske var det inte en allt för dålig idé att raka av sig ansiktslurvet imorse (Bin Laden-style big NONO), det gick ovanligt smidigt hos tullen. Inte så mycket som en host och harkling från någon av de kvinnliga tullarna, "tull tull!" sa de i kör när jag gled förbi. Fagra kvinnor det där ...

Har antecknat mina första kändispoäng, den eminenta gruppen Ceasars Palace gled förbi mig när jag växlade in mina första dollars, amerikanska sådana. Yngre brodern Åhlund idkade ögonkontakt och log. Charmig kille det där ...

Min korrespondent på plats på sista melodifestivaldeltävlingen i Gävle rapporterar att Uggla är riktigt het, luktar final enligt utsago. Han har under repetitionen sagt, citat: "Hellre komma sist än komma efter fyra sekunder",   lustig kille det där ...

Taxfreen har nyttjats, plockade på mig en liten ynka deostick av Armani Black Code. Tack vare de nya EU-reglerna så behövdes den inpacketeras i en bautastor plastpåse lufttät och skrymmande. Som en liten "bubbleboy" simmar min deostick omkring i sitt plastpalats. Idioter de där EU-tomtarna ...

1.10 h till boarding ...


New York New York New York New York New York New

Ta hand om Sundsvall medan jag är borta och hälsar på Uncle Sam!


      137269-46

Hemlig agent(?) - KungLigg på arbetsintervju

Visst är det härligt när chefen startar intervjun med att säga vissa extremt kryptiskt mystiska saker:

Chef: Jag vet inte vad tjänsten innebär exakt.
KungLigg: Är inte du chef?
Chef: Ingen vet vad du kommer att göra!
Chef: Det är ett väldigt självständigt arbete.
Chef: Om jag ber dig åka tll [Infoga valfri stad] i två månader vad säger du då?!
Chef: Målen ÄR diffusa, men du kommer att vara viktig för gruppens framgång.
KungLigg: Vad hände med föregångaren?
Chef: "..." utan att säga för mycket, hon "bytte jobb" väldigt hastigt.
Chef: Du kommer inte att kunna prata med någon om dina uppgifter är du medveten om det!?

...

137269-45

TOMATCHOCK(!) - En snedvriden bild av ett andefattigt kylskåp

Tänk så det kan bli när man bor själv och ens kockkunskaper sträcker sig till att göra chili con carne (mer eller mindre), dock vääääääääääääldigt god sådan. Gjorde en ofrivillig inventering av kylen i jakt på något oludet och orörligt, möjligtvis ätbart. Vad jag fann var inte något annat än en TOMATCHOCK(!); ett paket cocktailtomater, två förpackningar chilisås, tre flaskor ketchup och fem (5!!!!!!! Jo kära läsare ni läser rätt!) tuber tomatpuré. Tomatbuffé någon?

Finns sjörbjugg fortfarande eller är det nått man kan lansera igen måntro?

137269-44

V75 på Bergsåker - En ekonomisk triumf för KungLigg

Det är inte varje dag man unnar sig ett besök på Sveriges fjärde största travbana, Bergsåker. Far vet att jag kan vara svårflörtad och vrång men har listat ut vilka knappar som skall tryckas på för att jag ska bli intresserad ...

Far: Jag bjuder på korv och glass!

Ett sådant smaskigt erbjudande kan man ju ej tacka nej till? Jag åker alltså inte dit för spel och dobbel utan snarare korv och glass och möjligheten att få iaktta den sannerligen brokiga skara människor som florerar kring travet. Läser lite förstrött i travprogrammet och får lite tips av farsan "Många ettor är bra!" "Akta dig för stona!". Om det var en livserfarenhet som även kan appliceras på de mänskliga stona framgick aldrig, turligt/tråkigt (?) nog fanns det inte särskilt många på publikplats.

Dagen började lida mot sitt slut och det var dags för sista loppet och det var väl dags att "gynna" hemmabanan med en liten satsning, eftersom travprogrammet inte hjälpte mig särskilt och inte heller farsans utsökta tips så försökte jag under defilering och värmning okulärbesikta hästarna och genom magi plocka ut den travare som "travade bäst". Med vackrast framtoning och stiligast travform tyckte jag att 7:an såg mest inbjudande ut. Övertygad klev jag in och gjorde min beställning hos en ärrad och rutinerad dam i kassan, läste på skylten hur man skulle säga. 1. Spelsätt 2. Hästnummer 3. Belopp

KungLigg: Plats! Sju! Tio kronor!

Speakern proklamerade starten och förväntansfullt spanade jag efter min "7:an", men inte en häst så långt ögat nådde. Så knepigt! Då pekade far på andra sidan banan och muttrade "långlopp". När de sprang förbi första gången ledde 7:an, tyvärr bakifrån. Jag kollar på far som säger flinande:

Far: Vackert men långsamt!

... det är upplopp och 7:an kommer som skjuten ur en raket, tar alla med storm och vinner  med en noslängd. Jag hojtar behärskat av glädje:

Far: Härligt!!! Hur mycket spelade du?
KungLigg: Tio kronor!
Far: Inte illa, 13 gånger pengarna!
KungLigg: Mmmm, om jag spelat vinnare ... : (
Far: Grattis! ; )

Glad i hågen gick jag in för att inkassera storvinsten:

Mannen i kassan: Oj!!!
Mannen i kassan: Spendera inte allt på en gång nu!
Mannen i kassan: *Lämnar över 27 (!) kr*

KungLigg till KungLigg: Passande med lite fickpengar till New York-resan nästa vecka ; )

Skandalen är ett faktum - Varumärkesintrång!

Blev tipsad om en "systerblogg" som rider på framgångsvågen här på www.kungligg.blogg.se

Ni hittar den
HÄR

137269-43

Snåla inte med organen!

Gör som KungLigg, anmäl dig till donationsregistret!


137269-42

Sork, jag gjorde det igen!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAH(!). Hjärnkontoret hade helgstängt så till den milda grad att mamsens födelsedag föll i glömska. Hjälp vad pinsamt! Vilken top of the line son jag är :(

Svårt att göra det ogjort. Tips på hur man får återupprättelse?

137269-41

Våga vägra valentin!

Att tappa upp ett bad, fixa middag, ge bort choklad den 14 februari måste vara lika överraskande och påhittigt som ett smutsigt men tappert förslag tio minuter före stängning på krogen. Charmigt men förutsägbart?

Varför inte skriva dikten mitt i veckan, tappa upp ett badet och sy dina röda hjärtan vilken annan vardag som helst? Trehundrasextiofyra dagars frånvaro av romantik uppvägs inte av en kraftansträngning på valentindagen, snarare skulle den ansträngningen uppskattas betydligt mer vilken annan dag som helst på året. Fast bättre lite romantik en dag på året än ingen alls ...

137269-40

When keeping it real goes bad - Busshållplatsen

Busschaufförer och "lapplisor" är två yrken som attraherar människor med en genuint mycket komplex attityd gentemot oss "oskyldiga" medmänniskor. Vem kunde tro att en sådan naturlig sak som att vara en intet ont anande god bussresenär och prydligt stå på busshållplatsen med mössan i hand och vilja bli hämtad av närmast förbipasserande buss kunde väcka busschaufförens komplexa natur till liv?

Busschaufför: Helvete, hur fan tänkte du när du ställde dig där, du måste ju förstå bättre?!?!?!? Backen är glashal, vi kommer aldrig ta oss härifrån nu!!!

Tänk på det nästa gång ni funderar på att ta bussen. Plinga inte i onödan och sitt still i sätet annars bussar jag busschauffören på er! ;)

Trillingar och tvillingar i krogkön

Efter en svettig tennisdubbel över tre set begav sig jag och min dubbelpartner Mr T till fots ner mot det lokala vattenhålet Oscar runt midnatt på lördagen. På vägen blixtvisiterade vi bankomaten för att hämta ut krediter som sedan skulle växlas mot ädel sportdryck i baren. När vi ankom Oscar följde vi god kösed och ställde oss behärskat men uttörstade längst bak i krogkön. Knappt hann vi ställa oss tillrätta när tre nackspärrslånga basketgängliga afrokvinnor trotsade väderleken och anlände i kortkort och exotiskt ananasinspirerande håruppsättningar. Följande konversation ägde sedan rum:

KungLigg: Wow coolt! TRILLINGAR!

Trillingarna: Wow coolt! TVILLINGAR!

Tvillingarna och trillingarna: *GARV!!!*



Mys i soffan

På vilket bättre sätt kan man spendera en fredagsafton än senaste avsnittet av Lost, lite tända ljus och aromabrännaren igång med lite avslappnande lavendeldoft?

137269-39

Trevlig afton alla läsare!

A + B + C + D = VM i sylt

A är tillsammans med B

C är tillsammans med D

A och C är kollegor

B och D har aldrig träffats.

A skickar några jobbrelaterade SMS till C

B som är av den svartsjuka typen, kollar den specificerade telefonräkningen och ser C:s mobilnummer

B skickar ett SMS till C och anklagar C för att vara otrogen med A

C som inte är otrogen med A besvarar B att han är tillsammans med D

D som också är av den svartsjuka typen, tjuvkikar i C:s mobil och finner ett SMS från B med anklagelsen om att C är otrogen med A.

D skickar SMS till B med förfrågan om C:s otrohet med A.

B och D som är av den svartsjuka typen triggar sig själva och hittar tillfällen då A och C i teorin skulle kunna ha varit otrogna. A och C nekar givetvis.

B som inte litar på A och C, kommer på den briljanta idén att skicka A blommor i C:s namn för att se A:s reaktion vid mottagandet.

...




Gomseglet jublar

Efter några veckors lönlöst skrubbande med Dentafresh Whitening tog jag mig äntligen i kragen och besökte allas våran favorit-sunkaffär ÖB. Som brukligt inhandlades både tingel och tangel och då även en handfull tuber med tyskklingande Colgate Total Kariesschutz. Redan vid ankomst lägenheten sprättades ena tuben upp och efter genomförd borstning stod det klart, högsta betyg av båda tandraderna och gomseglet jublade.

137269-38

Det ÄR skillnad på tandkräm och tandkräm ...

Venus och Mars - Lika ändå olika

Jag blev levererad en intressant teori häromdagen. Vad tror ni om nedanstående?

Män kan inte genomskåda kvinnors motiv. [Även fast vi egentligen borde veta bättre enligt undertecknad]. När kvinnan söker medlidande/förståelse/tröst besvarar mannen kvinnan till 100 % med en lösning på "problemet". En lösning som oftast är så trivial att vi nästan dumförklarar oss själva.

För att ta ett exempel; kvinnan säger att hon har huvudvärk. Vad hon då inte behöver höra är ta en värktablett, för det vet hon redan och har så säkert redan gjort. Mannen svarar givetvis som på beställning ...  ta en värktablett.

Så alla män nästa gång du tänker leverera en lösning på ett "problem", fundera ut om det verkligen är ett "problem" eller ett PROBLEM. Är svaret värktablett, chockera med lite medlidande istället ...

137269-37

"Brutal brasiliansk bollpojke ... "

Ibland måste man ändå ge Aftonbladet redigerare en eloge för fyndiga rubriker. Att sedan själva nyhetsvärdet låg snäppet över Linda Rosing-klass får man i detta fall blunda för ...

Det var inte vackert - Det var gratis

Jag såg Dragons möta ärkerivalerna Jämtland i basketligans A1-grupp. Jag såg landets vassaste korgbollsamatörer studsa boll och inte var det en fröjd för ögat, det luktade korpen från början till slut. Varje gång Marko Samanic i Jämtland hade bollen formade han sin kropp likt ett C med röven främst och baxade sig sedan framåt på ett otäckt effektivt och extremt fånigt sätt. Hur kunde jag tro att Basket skulle vara mer samba än skördetröskande ...

Kvällens coolaste namn: Orlando Lightfoot.

Kvällens luns: Michael Kingma. Att ha McDonalds som sponsor verkar farligt, PROPPMÄTT!

Kvällens smolk i bägaren: Jag vann inte ett Dragonsparaply (jag vill hävda att lotteriet var fixat).

Kvällens HALLÅ???: David Baldwins shorts. XXXXXXXXXXXXXXXXL. Verkar krångligt att spela basket när ena handen måste hålla upp shortsen!?

Kvällens citat: "OOjj, några spontanapplåder!" - Hon som sjöng i paus till en svårflörtad publik


Tur att träsmaken i baken var gratis!

137269-35



Pojkarna visar återigen fingertoppskänsla - Ger Britney fingret

Tack och lov, stil och känsla går ej att köpa för pengar (ännu). Pet Shop Boys dissar Britney, vägrar att samarbeta.

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,993411,00.html



Ikväll somnar KungLigg med ett leende på läpparna :)


KungLigga Tungvrickare

Alla har vi tvingas utsätta kroppsdelskombinationen hjärna/tunga med dessa till synes enkla ordkombinationer som när de läses långsamt och tyst för sig själv är rena barnleken. När dessa sedan i tempo skall läsas högt och ljudligt kan det leda till värre härdsmälta än Forsmarks båda reaktorer tillsammans.

Packa pappas kappsäck

Sex laxar i en laxask

Barbrors bror badade bara i Barsebäck

Sju sjösjuka sjömän


Men har ni vågat er på Aftonbladets senaste tungvrickare?

Silvstedts sexchocks-schottis

Föräldrar - En aldrig sinande källa till motvillig mungymnastik

Resan till New York närmar sig alltmer och jag börjar så sakteliga förstå vad jag gett mig in på. Åtta dagar på andra sidan Atlantpölen tillsammans med en herre som tror sig vara Sveriges fyndigaste man. För att ni ska kunna ana vilken nivå "skämten" ligger på tänkte jag bjuda er på ett dagsfärskt "skämt" signerat min käre far:

"Bad Pitt! Brad Pitts elaka bror."

Även fast jag inte ville så kunde jag inte annat än motvilligt skratta. Kanske var det sympati, kanske är jag ohälsosamt indoktrinerad, kanske finner även en blind höna ett korn, kanske var det tillåtet att skratta i detta fall?

Iskallt leende - Varmt hjärta. Eller?

Kan ni urskilja ett falskt leende från ett äkta?

http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/index.shtml


137269-32