Vädring av spikskorna på Baldershov

Klockan 14.00 på ett soligt Balderhov var det dags för ett träningspass i friidrottens förtecken. Jag hade missförstått det där med kolhydratuppladdning och körde istället en genuin grov alkoholuppladdning. Vilket natürlich visade sig vara mindre lyckosamt då huvudet och låren var sagolikt blytunga, jag måste t o m ha sett mer trög ut än vissa baltiska anfallare i Giffarnas startelva ... Ett tre timmars träningpass på Primeros dansgolv och sportdryck inte helt alkoholfri natten/morgonen innan tog ut sin rätt.

Längder upp mot 5 meter var önskvärt får att få viss sinnesfrid inför sommarens längdhoppsutmaning (vådlig utmaning från Åre i vintras). Om det nu vore så enkelt att bara springa väldigt fort rakt fram och sedan hoppa vore det hela a walk in the park, tyvärr skall man träffa en planka också och gärna med rätt ben ... 15 jordfräsar senare och mild irritation över att 5 meter skrattade mig i ansiktet bytte jag gren till nått som passar min kroppshydda bättre ... spjut.

image141

image142

PS: Nej det var inte medvetet att matcha spikskorna med linnet.

Inte vad man förväntar sig av en 80-åring

På äldre dar hamnar man mer eller mindre ofrivilligt i ett läge där andra måste hjälpa till med hygienen för att man inte skall lukta som en kringströvandes brottarbralla. Nu var det så att en äldre syster till en kollega skulle hjälpa till att duscha en äldre man på ett äldreboende. Herren var en hårdhudad före detta sjörövare med tillhörande anlete och ädla tatueringar. När de mer genitala delarna skulle freshas till upptäckte sällskapet en ytterst kryptisk tatuering; där stod nämligen Ta'n i mun!. Gamla synder kommer och biter dig i stjärten när du minst anar det ...

image139


KungLigg synsk - Äckligt sammanträffande

Två dagar efter att jag gjorde mitt påhittade inlägg om Brottarbrallan så gjorde jag mitt livs misstag. För första gången i mitt liv gick jag till jobbet eau naturelle. Armhålan och kinderna opreparerade med goddoftande ämnen. Tror ingen kollega upptäckte nått men min egen storsnok vaknade till liv efter lunch och morrade likt ett spindelsinne. ILLA!

image140

Appropå den mystiska doften

Nä det var bara jag som var in på Intersport på lunchen och provade Mikael Lidbergs nylanserade doft brottarbralla!

image138

Vi tar om det ifrån början ...

Trodde i min enfald att folk och fä kringströvandes i centrala delar av Sundsvall förstod skillnaden på MITT och DITT. Visade sig häromveckan att så var inte fallet och jag känner mig manad att göra en översikt över dessa "krångliga" begrepp som en liten service till mina kära läsare. En lättillgänglig lathund att falla tillbaka på om ekonomin blåser snålt och du plötsligt börjar tveka på skillnaden mellan de båda begreppen.

MITT - Det saker som av mig införskaffats med surt förvärvade pengar alternativt emottagits som gåva av person som med gott samvete kan hävda nuvarande ägandeskap. Det som är mitt är mitt tills jag muntligen/skriftligen eller helt uppenbart genom kroppsspråk ifrånsäger mig äganderätten. Att saken finns tillgänglig till beskådan på allmän plats är inte nog för att kunna hävda DITT. Inte heller långvarigt lån utan påtryckningar från min sida är tillräckligt för att hävda DITT.

DITT - Det som inte är MITT är saker som potentiell skulle kunna vara DITT. Utred först om saken du tror är din är en sak du själv erhållit genom att betala för den eller uttryckligen erhållit som gåva.

Att hata - Angående färgen rosa

"Jag vet inte vad jag hatar mest; färgen eller att du passar i den!!!!!!" - Förtvivlad kvinna av motsatt kön

image137

Partyklädd enligt klädkoden "with a touch of pink".

Att kyssas under toaringen

Att kyssas under misteln har vi alla hört talas om, men har ni hört talas om att kyssas under toaringen? Undrar vad det kan betyda, låter som att det skulle kunna vara något härligt smutsigt.

image136

KungLigg på Kulgården utanför Visby iklädd moderiktiga armékläder. Rambo släng dig i väggen.

Två funderingar angående bröstmjölk

Bröst diskuteras i tid och otid och jag känner att just idag är det mer intressant att diskutera det som brösten kanske är till för (jag vet nog vad ni tänker era snuskisar!), att producera bröstmjölk. Två funderingar har ansamlat sig och jag behöver två rediga svar från några med djupare erfarenhet. Vad säger ni om nedanstående?

(A) - Genom att suga väldigt länge och ofta på en icke gravid tjejs bröst så kan man med god uthållighet sätta igång mjölkproduktionen!?

(B) - Någon sa till mig att det är bara bebisar som kan få ut mjölken ur bröstet. Bebisar använder en speciell teknik som är svår och kanske t o m omöjlig att härma för en vuxen människa!?

Spontant svarar jag A = Ja och B = Tveksamt.

image135



Stora tänder en underskattad egenskap för elitsimmare?

Therese Alshammar och Amanda Beard, två av världens absolut bästa simmerskor delar förutom väldigt kvicka tider i bassängen ett garnityr utöver det vanliga. Kanske passar de på att sila plankton vid sina kallsupar och därigenom får i sig nyttiga vitaminer och mineraler?

image130
Amanda Beard

image133
Therese Alshammar

image134


Om knappa två timmar bär det av till Gotland

- Flygbiljetter
- Legitimation
- Tandborste
- "A touch of pink" som behövs inför lördagens middagstema.
- Plus massa skrot som säkert är totalt onödigt att trycka ner i väskan, men som skulle kunna vara nödvändigt ... på söndagkväll vet jag.

*Poff*

image129

Det var inte skönt och det var inte särskilt upphetsande ...

... att få ryggen noppad.

"Vill man vara fin så får man lida pin", det kan jag skriva under på.

Edit: Tydligen fick jag så ont att jag fick tillfällig dyslexi. //KungLigg 070614

Två biobiljetter som ligger och skräpar ...

Vad använder man dem bäst till? Förslag/erbjudanden emottages med öppet hjärta.

image128


Sommarglass no.1 - Calippo Lime

Jag väljer en Calippo Lime framför en mjukglass doppad i toppning varje solig dag hela sommaren.

image127

Borde inte GB GLACE heta GB GLASS?  Och vad står GB för, seriöst?!

Samma sura "frisyr" men ett flak med jordgubbar rikare

Åkte ner på stan en sväng i lördags med siktet inställt på att klippa ner lurvet på huvudet, ett lurv som av lustigkurre titulerats Brunos tvilling. Efter några veckors häcklande från kollegor och allmänt förvirrade och flackande blickar där jag dragit fram var det nu dags att åtgärda djurplågeriet som försiggicks på mitt huvud.

Planerna sköts tyvärr gravt i sank efter ett socialiserande och flanerande på stan som drog ut på tiden. När sedan pållen som stod uppstallad på Stora Torget skulle rastas för hemgång skymtade mitt västra öga ett jordgubbsstånd, kanske skulle man överraska mor och far med en liter brådröda delikatesser!? Jordgubbar 20 kr ... men vad var det för vitt ludd på vissa jordgubbar för inte kan det väl vara sockervadd, tänkte jag och kliade ett kliande skägg tveksamt? Flickan bakom disken säger att för 20 kr får jag en helt flak med jordgubbar (1 liter X 15). Ett kritiskt öga synade lådorna och det såg krasst räknat ut som att hälften av bären skulle kunna tilldelas Seal of Quality. Då jag inte är en cirkusartist till vardags som utför konststycket att cykla med 15 liter jordgubbar i näven ringde jag efter jordgubbstaxi ... 15 minter senare (egentligen 19 minuter senare, taxin blev sen ...) dök hämtning slutligen upp och hemforslade bären till närmsta mor som stod i startblocken att rensa 15 liter gubbar i varierande ätdugligt skick.

Hur många liter exakt som överlevde rensning vet jag inte, men det kan inte ha blivit mer än paret kronor per liter. Kanske var detta ett större kap än när jag köpte tre svarta Maybelline mascara på flyget från Bulgarien för endast 100 riksdaler, godare om inte annat.

image125

Dagens ord - Craptacular

Craptacular översatt till svenska skulle bli spektakulärt uselt.

Pysslande och pusslande - Inge mer Pippi Långstrump

Innerligt irriterad på att pyssla och pussla varje morgon för att hitta två likadana strumpor att sätta på fossingarna. Nu äntligen är Pippi-fasonerna till ända för idag införskaffades hela dussinet nya strumpor hos välkänd herrekipering. Givetvis är de alla i svart kulör för att matcha övriga underkläder när de simmar runt i tvättmaskinen. En trasselfri morgonrutin är inte att förakta, det räcker med att man vaknar butter över att larmsignalen inte är den gamla vanliga väckningsvänliga morgontrudelutten ...

Sundsvall TK vidare till SM-kval efter övertygande 3-1 seger mot Vårö TK i dag. Lagledaren låg på filt i gräset och kurtiserade medan spelarna gjorde grovgörat.


I natt hälsade Sanna Nielsen på

Dödstrist dröm verkligen, hon sprang omkring på ett väckelsemöte och gastade i mikrofonen. Måste hon vara så kristet pryd även i drömmarna? Bromöllas-stoltet bättre kan du!

image124

Att vara för smart för sitt eget bästa

Jo det kan hända och det hände mig imorse. Efter ett års "bredbandsuppkoppling" med snigelhastigheten 0,25 mbit/s tog jag mig äntligen i kragen och "uppgraderade" till hela 2 mbit/s (som för övrigt är nedre gränsen för att få kallas bredband).

Som en liten parvel som inväntar julafton satt jag och räknade dagarna till 1 juni då den nya hastigheten skulle realiseras i vägguttaget. Dagen D inföll och jag startade datorn och öppnade Aftonbladets hemsida ... och sannerligen gick det inte lite fortare ... Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! Efter några sekunders glädje började jag tvivla, gick det verkligen tillräckligt fort? En snabb koll med TP TEST och inte helt oväntat hade inte hastigheten ändrats för fem öre, samma tröga trötta sega sura uppkoppling som senaste året..

Mailar kundtjänst och får ganska omgående ett klassiskt svar "Det är fixat nu, den nya hastigheten gäller inom ett par timmar". Skuttar iväg på jobbet och kommer sedan hem vid 22 för att provköra den nya hastigheten.. Går in på Aftonbladets hemsida och möts av "Sidan kan ej visas", Internet funkar inte alls längre. Eftersom jag inte är någon duvunge gällande datorer och Internet kan jag ganska omgående utesluta "skit bakom spakarna" och ett SMS till grannen visar att det inte är ett generellt problem i området. Tomten på Comhem har alltså lyckas fippla till det så jag numera inte alls hade någon hastighet alls, t o m trög trött sur och seg kändes helt plötsligt nostalgiskt lockande.

Vaknar dagen efter, alla hjärnceller har fått sin smarthetssömn. Ringer kundtjänst, måste göra valet om jag vill göra en felanmälan eller diskutera fakturafråga, väljer fakturafråga (Varför hade jag fått en sådan knepig faktura när jag betalar allt via autogiro?), knapprar sedan in kundnummer gör diverse val och efter ett par minuter i luren får jag beskedet "Fakturafrågor har öppet vardagar mellan ... Välkommen åter! *KLICK*".

Milt irriterade gör jag ett nytt försök, väljer istället felanmälan och gör samma val och efter några minuter hörs "Du har nu plats 6 som betjänas av 27 handläggare, tack för att du väntar". Efter närmare 10 minuter i luren har jag äntligen kommit till plats nummer 1 i kön. Jag tänkte ligga steget före och antog att de skulle säga "Har du startat om modemet?????????????????" vilket jag givetvis gjort utan resultat. Om jag gör det igen så kan de inte säga nått, hag rycker återigen strömsladden ur modemet och *KLICK*, FAAAAAAAAAAN jag har ju bredbandstelefoni.

Börjar bli måttligt irriterad men biter ihop och trycker in strömsladden igen och ringer samma nummer och gör samma val och väntar mina minuter igen ... till slut äntligen kontakt med en människa på andra sidan luren. Det tar lika lång tid för honom som ett medellångt samlag att se att nått var fel med min uppkoppling sedan levererar han den klassiska "Jag har fixat det nu, det borde funka inom några timmar *KLICK*".

Tack och lov var det inte tomma ord som levererades den sista gången och inom en minut funkade Internet och för en man som utstått snigelhastighet alldeles för länge går allt numera VRRROOOOMM-fort!

image122

STK - Vårö TK (Seriefinal i division 1B Norra)

På söndag 3 juni tar STK chansen och besegrar Vårö TK i seriefinalen och kvalificerar sig till SM-kval. Klockan 12:00 är alla tenniskoncessörer välkomna att besöka grusbanorna på Balders när STK defilerar i mål som seriesegrare.

image121