J K Rowling outar Dumbledore

outar(!!!) ... OUTAR(???), är det ens ett vedertaget begrepp?


Lillfinger sparar liv i Australien

I Australien (ö eller kontinent?) rullar en reklamfilm som får unga män att gasa mindre i trafiken.

Smaskens för hela slanten - Slabang

RULLTÅRTA
3 ägg
1½ dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vete
2msk kakao
1 tsk bakpulver

SMÖRKRÄM
150 g smör
1 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vanilinsocker

MANDELMASSA
200 g mandelmassa
1dl florsocker
3 droppar grön karamellfärg (jag tar fler)
3 dl vispgrädde
3 bananer

Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda försiktigt. Grädda i 250° ca 5 minuter. Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk.

Blanda ihop smörkrämen och bred den över den kalla kakan

Till marsipanlagret river man mandelmassan, blandar med florsockret, färgar sedan massan med grön karamellfärg till önskad kulör och kavlar ut den till samma storlek som kakan. Lägg ut den över smörkrämen.

Till sist vispas grädden och bredes över hela härligheten, bananerna skalas och lägges längs efter ena långsidan ovanpå grädden.

Rulla ihop och skär ca 3 cm tjocka bakelser.

Det blir ungefär 10 stycken bakelser.

 

image232


Appropå idioti - Bonde söker fru

Läste i Aftonblaskan att inte alla kvinnliga deltagare anmälde sig med intentionen att hitta sin drömman utan kanske istället få sina 15 minuter i rampljuset. En kvinnlig deltagare säger:

"- Jag hade pojkvän hela tiden. Jag sökte som en kul grej, och varken jag eller min kille såg Fredrik som en blivande pojkvän, säger Evelina Rosqvist, 19."

När idioti blir humor ...

image231

Med risk för att idiotförklara sig själv

Ur led är tiden och det är ingen underdrift när det gäller min bildäckskiftescykel. Fick en väldigt konstig känsla i kroppen igår när jag lastade in vinterdäcken i bagageutrymmet. Kändes som jag nyss fått på sommardäcken och där stod  jag och ryggskottade in fyra ballongdäck med dubb in i skuffen. Kollade i kalendern och insåg att sommardäcken monterades 27/7 och nu dryga två månader senare sitter vinterdäcken på IGEN. Om tajmingen vid sommardäcksskiftet var sämre än odugligt så var iaf vinterdäcksskiftet toktajmat, första snön har visat sin bleka nuna på sundsvalls gator.

image230

Fyrtio kronor som förändrade mitt liv

Länge var det sedan 40 kr kändes så rättspenderade. I mitt förhållandevis bekymmerslösa tillvaro har det funnits något som varit som en permanent placerad illagnagande sten i skon; reklam i brevlådan. Förutom den ofrånkomliga dock ytterst flyktiga känslan av "Ooooh Post!!!" när lådan vittjas har reklamen varit ett obönhörligt gissel. Reklamen har mer eller mindre fyllt lägenheten från golv till tak och den har letat sig in i diverse suspekta skrymslen när jag stressat och i illfart fått lov att utföra akutstädning inför finbesök. Reklam har påträffats i tvättmaskinen, i garderoben, ute på balkongen, i badkaret, i Brunos bur, under täcket ...

I min jakt på en FM-sändare till mp3-spelaren ute på Birsta City ville min medshoppare styra in oss på Designtorget en sväng för där finns ju så "rooooooooooooliga saker". Inte helt utan gnissel och tunga steg följde jag med in, fann boken "Världens fulaste skivomslag" och blev genast på bättre humör när blicken landade på bland annat Eldorados fina kreation.

image229

Väcks ur ett gapskratt när medshopparen ropar "kolla här vad jag har hittat åt dig!". Lunkar sakteliga bort och i hennes hand fanns en rosa (verkar som jag gillar rosa när allt kommer omkring) magnet med texten "INGEN REKLAM TACK!". Numera sitter det en fin magnet på brevlådan, och i lådan har ÄNNU ingen reklam hittat ned, sagolikt fantastiskt magnifikt underbart. Varför skulle det ta 30 år innan det hände??? Någon långfingrad klåpare lär dock norpa magneten rätt omgående om jag känner mänskligheten rätt.

Snilleblixt - Om bröstmjölk kan rädda ben ...

då borde även människor med magsår dricka bröstmjölk.

http://www.gt.se/nyheter/1.873569/brostmjolk-raddade-hans-ben

image228

Marsvinsvakt sökes i tre veckor medan husse är på vift

image227

Stressad på jobbet - Ett underbart tema för reklamfilm

Spana in den här kollektionen av reklamfilmer för yoghurtdrycken Actimel.

Office stress 1
Office stress 2
Office stress 3
Office stress 4

image226