Lösningen på kalsonghärvan ...

Läser i SVD att Universitetssjukhuset i Lund skulle göra en besparing på 1 miljon om året genom att köpa nya patientunderkläder istället för att tvätta dem(!). Någon som tydligen insett det för länge sedan är David Beckham, som enligt uppgift aldrig bär samma kalsong två gånger.

Tvätterifirman vill alltså ha 13.50 kr per tvättat plagg medan ett par nya skulle kosta 6 kr i inköp. Om en kalsong kostar 6 kr i inköp så har säkerligen ändå tillverkaren en marginal på minst 1 kr. Med en tillverkningskostnad på 5 kr så innebär det att när jag köper mina Björn Borg á 250 kr så har tillverkaren en marginal på 5000%, det luktar dirty business lång väg. Å andra sidan är Björn Borg rena rama klippet om man jämför med Dolce & Gabbanas 679 kronors kalsonger.

Skulle nu Universitetssjukhuset i Lund börja göra som David Beckham så blir det inom kort ett oändligt stort berg av bromsspårade vita kalsonger. Att bränna berget känns lite passé ur miljösynpunkt och därför skulle jag rekommendera Universitetssjukhuset att införa ätbara kalsonger till sina patienter, kanske kan man preparera godiset med vitaminer och mineraler etc. Klockrent!

image54

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback