Kan det verkligen vara sant - Bada efter måltid

Som liten blåögd snorig parvel är det inte alltid lätt att skilja på sanning och lögn. Påståenden från förtroendeingivande personer tas som absoluta sanningar och sväljs med hull och hår.

Alla har vi säkert hört påståendet att man får kramp och drunknar om man badar direkt efter måltid. Ett påstående med långtgående konsekvenser då jag utvecklat en viss fobi mot vatten och bad under min ungdom. Finns det verkligen någon sanning i detta klassiska påstående?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nepp det är inte sant och man kan inte se Kinesiska muren från rymden heller. Jag menar seriöst E4an är ju fan bredare men inte ser man den.

2007-03-16 @ 15:13:22
Postat av: J2

Ops glömde namnet.

2007-03-16 @ 15:13:48
Postat av: Anonym

Nä Tuborg, det gör det inte.
Tänk dig alla andra situationer som skulle vara direkt livsfarliga i kombination med förtäring av mat &
dryck:
Man får inte köra bil när man har...
Man får inte spaka lyftkran när man har...
Vilka katastrofala konsekvenser det kan komma att få. Tänk dig tidningsrubrikerna. "Kramp i högerbenet var orsaken till att sju personer fick sätta livet till då föraren inte fick stopp på fordonet. Riskerar fängelsestraff. Brottsrubricering: brott mot matlagen"
eller
"byggnadsarbetare jobbar under så hård press att de inte kan följa matsmältningsreglementet i Byggnadsarbetarlagen. Man fick kramp i armen då han spakade lyftkranen. Container satt i gungning, slog sönder halva fasaden. IN-gallerian tvingas stänga ytterligare 6 månader för reparation."
Eller alla rekomendationer som skulle följas:
Man bör inte ha sex när man har...
Man bör inte gå sms:a när man har...
"Man hade sex efter middagen, fick kramp i ryggen och kunde inte prestera" eller "yngling gick på bio efter att ha ätit på McDonalds. Personal tvingades stanna filmen då den unga mannen fått kramp i tummen då han sms:ade, ambulans tillkallades. Arga biobesökare kräver biljettkostnaden tillbaka efter incidenten."
Dessutom så löper DU minimal risk som fortfarande badar i plasken (not. småbarnsföräldra-uttryck) vilket medför liten om inte obefintlig drunkningsrisk.
"Hemligheten till framgång är uppriktighet. När du väl lärt dig fejka det så är din lycka gjord."

2007-03-16 @ 15:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback