En miljon eller en bild på KungLigg

Du är med i en quizshow, du har  tre dörrar framför dig (A, B, C). Bakom en av dörrarna finns en miljon, bakom de två andra finns en inramad bild av KungLigg.

Du väljer dörr A. Quizledaren tar bort dörr B och ger dig samtidigt möjlighet att ändra dig till dörr C.

Vilken av dörrarna A och C väljer du för att maximera chansen på miljonen?

image65

Kommentarer
Postat av: fred

du väljer dörr A igen. Den har statistiskt större chans att innehålla miljonen. tittar oxå på numbers =)

2007-03-27 @ 17:22:07
Postat av: Filthy McWhore aka CroMagnon

ÅH! Jag älskr sånadär "name that idiot"-quiz!

Eftersom man omöjligt bara tar bort en dörr i ett nafs så väljer jag, som den streber jag inte är men önskar vara, dörr med bokstaven B (som i TUBORG).

Quiz-ledaren nämnde aldrig vad för slags miljon det gällde. Det kan lika gärna vara en miljoner människor, eller en miljoner skorpioner, eller en miljoner bilder på herr krönikör - tänk vad jobbigt det skulle vara!

"Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu"

2007-03-28 @ 08:19:11
Postat av: KungLigg

Suckers!!!!!!!!!!!!!

Man väljer dörr C. Varför? Jo, när man gör första valet som har man 1 på 3 att hitta rätt dörr. I steg två när en dörr tas bort har chansen ändrats till 1 på 2. Att stanna kvar vid dörr A innebär 33% chans att byta till dörr C innebär 50% chans att finna miljonen (en miljon smutsiga kalsonger som Lunds universitetssjukhus inte haft råd att tvätta).

Jag förväntar mig inte att ni skall förstå, men om ni leker denna Quiz-show hemma på lördag med era nära och kära så ska ni se att KungLigg har rätt.

Postat av: Filthy McWhore aka CroMagnon

Jag har inte tre dörrar i min etta med öppen planlösning. Går det lika bra med bilen tror du?

Rutorna är tonade i bästa Timrå-manér med tillhörande hundhår och luftbubblor. Man ser igenom rutorna lika bra som man ser igenom 5 mm plåt :-)

2007-03-28 @ 15:41:51
Postat av: KungLigg

Insåg att min förklaring troligtvis inte går att förstå med normal IQ. Självklart tar quizmaster inte bort den dörr där miljonen finns, den är alltid med i spelet.

Om du istället har 1000 dörrar att välja på, du väljer dörr 1, quizmastern tar bort alla andra dörrar utom den du valt och en till. Väljer du eller står kvar. Tror du att du valt rätt dörr från början eller skall du byta? Givetvis byter du, capish!!?!?

2007-03-28 @ 19:01:44
URL: http://kungligg.blogg.se
Postat av: KungLigg

Filthy: Du kan använda både dörrar, motorhuv, taklucka, tanklucka och bagagelucka när du simulerar Quizet!!! Se bara till att handbromsen är ilagd före dina experiment.

2007-03-28 @ 19:05:09
URL: http://kungligg.blogg.se
Postat av: J2

Tokenkel matematik redan i första exemplet. Det är ju klart men byter.

2007-04-02 @ 17:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback